Förskolan Guldgruvan i Persberg

Välkommen till

Förskolan Guldgruvan

En förskola med utsikt över Yngen. Välkommen med er ansökan!

D0321B08-6463-46BF-AB02-4E55977447DF

Välkommen till

Förskolan Guldgruvan

En förskola i Persberg med utsikt över Yngen. Här går 17 barn i åldrarna 1-6 år. Välkommen att sätta ditt barn i kö!

Förskolan Guldgruvan ligger i Persberg med utsikt över den vackra sjön Yngen

 Guldgruvan är en plats för gemenskap, lärande, möten och vänskap. Vi anser att alla ska ha samma möjlighet att ha inflytande, känna delaktighet och samhörighet. Därför är bemötande, nyfikenhet och trygghet viktiga värdeord på vår förskola. Vårat mål är att alla barn ska utvecklas till sitt fulla potential. 

Vår förskola har en avdelning med 16 barn i åldrarna 1-6år. Vi är tre personal som arbetar här. Vi arbetar efter vår egen arbetsplan som vi baserar efter barngruppens intressen och läroplan för förskolan (LpFö18). 

Vi har ett tematiskt arbetssätt vilket innebär att vi integrerar flera olika ämnen under ett och samma tema. Temat varieras efter varje läsår. Mycket av vår verksamhet är förlag utomhus då förskolan präglas av den härliga omkringliggande naturen. 

Vi:

  • Anpassar förskolans miljö genom att organisera och utforma miljön för att den ska vara stimulerande för barngruppen och verksamhetens behov.
  • Ger barnen stort utrymme till lek och egna intressen
  • Anser att det är viktigt att samarbeta på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen för att skapa bästa möjliga förutsättningar för barnen. 

Du kan läsa mer om läroplanen hos Skolverket (länk).

Vid frågor kontakta oss via telefon eller mejl:
Telefon: 070-306 43 08
Mejl: forskolanguldgruvan@hotmail.com

Ansök till Förskolan Guldgruvan

Välkommen att ansöka till förskolan Guldgruvan! För att ansöka till oss så vänder du dig direkt till Filipstads kommun. Ställ gärna ditt barn i kö tidigt då våra platser ofta fylls snabbt. Blanketter för ansökan av barnomsorgsplats finns att skriva ut via kommunen eller som e-tjänst. Alternativt att hämta hos oss.

Länk till blanketter hos Filipstads kommun

Förskolans bildgalleri

Här kan du se ett urval från vår verksamhet, våra lokaler och aktiviteter.

Förskolans bildgalleri