Om oss på Persbergs friskola

Verksamhet och historia

Om våra verksamheter

Persbergs friskola ligger i Persberg, Filipstads kommun. Skolan är ett föräldrakooperativ sedan ett nedläggningshot 2001. Vi jobbar småskaligt och har integrerade klasser om ca 16 elever. Här har vi även eget kök och lagar således all mat på plats.
Inom verksamheten finns också fritidsverksamhet samt förskolan Guldgruvan.

All vår undervisning följer nationella läroplaner och kursplaner, och vi jobbar i mångt och mycket som på kommunala skolor. Eftersom vi är nära naturen och har en fantastisk utomhusmiljö, så använder vi oss mycket av det. Skridskor på vintern och utflykter till det vackra närliggande Högbergsfältet är saker som hör till vår skolvardag. Vi har även byggt upp en levande forntidsby på vår motorikbana, som ligger vackert belägen på udden ut mot Yngen.

Våra skoldagar sträcker sig 8.15 – 13.40 varje dag med undantag för åk 5-6 som slutar 14:50 på tisdagar. Eleverna i skolan kommer från Persberg, Filipstad och omgivande upptagningsområde. Många barn åker med den gratis skolskjuts som skolan erbjuder för elever som går här hos oss.

Eftersom skolan drivs av ett föräldrakooperativ innebär det att det är föräldrarna som utgör styrelsen, skolans högst beslutande organ. Skolbyggnaden hyr vi av Filipstads kommun. Och vi köper även in elevhälsa från kommunen.

Skolans historia

Persbergs friskola startade år 2001 när den kommunala skolan lades ned. Vårdnadshavare till eleverna på den dåvarande kommunala skolan var mycket drivande och bildade en föräldraförening för att öppna Persbergs friskola.

Efter en omfattande brand 2012 revs den drygt hundraåriga byggnaden. 2014 öppnades dörrarna till våra nya lokaler som står på samma vackra plats som vår gamla skola, på udden i sjön Yngen.

Vårat kök

Här hos oss serveras traditionell husmanskost varvat med mer moderna rätter. Maten lagas i möjligaste mån från grunden och salladsbuffé, frukt och mjölk serveras dagligen. Och jag som jobbar i köket heter
Ammi Wegelius Appelgren och är utbildad kock och kallskänka. Jag har jobbat inom restaurang och storhushåll sedan 1985 och varit anställd på Persbergs friskola sedan 2004. Telefon till köket:
070-307 02 28

Skolskjuts

Vi erbjuder gratis skolskjuts från ett stort upptagningsområde inom Filipstads kommun. Hör med oss om vilka möjligheter det finns.

Busshållsplatser och tider från Filipstad:
Åsenskolan kl. 08.00.
Strandvägsskolan kl. 08.00.
Var på plats senast 5 minuter innan avfärd, alltså kl. 07.55

Läs mer om:

Föräldraförening

Föräldraföreningen & vårat arbete

Föräldraföreningen

Årliga aktiviteter

Våra årliga aktiviteter

Händelser

Kvalitetssäkring

Kvalitetssäkringar och bedömningar

Kvalitetssäkring

Inte nöjd med oss?

Hantering av synpunkter och klagomål

Klagomålshantering

Så här drivs Persbergs friskola

Läs mer om Föräldraföreningen och vårat arbete här!

Föräldraföreningen

Kvalitetssäkring på skolan

Läs mer om kvalitetssäkringar och bedömningar här!

Kvalitetssäkring

Återkommande aktiviteter

Läs mer om våra aktiviteter som genomförs årligen!

Händelser på skolan

Om du inte är nöjd med oss

Läs om hur vi hanterar synpunkter och klagomål.

Klagomålshantering